Oecumenische ontmoetingsdag 29 oktober 2021

Amsterdam, 29 augustus 2021

Oecumenische ontmoetingsdag

Waar is God in de crisis?

Vrijdag 29 oktober 2021

11.00 – 15.00 uur. Ontvangst vanaf 10.30 uur

Diocesaan Heiligdom OLV ter Nood

Hoogeweg 65, 1581 PL HEILOO

We hebben te maken met een pandemie, een klimaatcrisis en een vluchtelingencrisis. Ook in ons persoonlijke leven kennen we moeilijke momenten. Komt het allemaal wel goed? Waarom overkomt mij of anderen dit? In hoeverre geeft het geloof steun? We zijn benieuwd naar uw ervaringen.

Geloofsgesprek
Aanleiding is het proefschrift van ds. Fokko Omta, predikant in Nieuwe Niedorp. Hij is op zoek gegaan naar de ware aard van de mens en heeft onderzoek gedaan naar de betekenis van ‘zonde’ in een tijd waarin velen niet meer geloven in ‘God als persoon’, maar wel openstaan voor het ‘goddelijke’.

Op 29 oktober gaan we met elkaar in gesprek: op zoek naar ons diepste zelf en naar wat ons drijft als mens, juist in moeilijke tijden.

Aanmelden kan tot maandag 25 oktober 2021 via het contactformulier of door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Ontmoetingsdag. Als u met meerdere mensen komt, vermeld dit dan ook. Er is ruimte voor maximaal 30 personen. U ontvangt een week voor bijeenkomst een bevestiging.

We volgen de Corona richtlijnen van het RIVM.

Bijlage: Uitnodiging Oecumenische ontmoetingsdag: Waar is God in de crisis?

De uitnodiging en het programma kunt u vinden op de website van het Oecumenisch Platform Noord-Holland: Oecumenisch platform NH - Nieuws

Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u contact opnemen met Kor Berghuis, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Telefoon: 0655884486.

Persverslag bijeenkomst Beraad van Kerken 14 mei 2018

Het Beraad van Kerken Purmerend is een voortzetting van de vroegere Raad van Kerken. Anders dan in de Raad, waar drie Kerken waren vertegenwoordigd, zijn er bij het Beraad negen Kerken aangesloten, t.w. Apostolisch Genootschap (Apgen), Christelijk Gereformeerde Kerk (CGK), Doopsgezinde Gemeente (DG), Christengemeente (CGP), Encuentro Con Dios (EECD), Kerk van de Nazarener (KvdN), Protestantse Gemeente Purmerend (PGP), Katholieke Parochie (KNT) en de Geest en Kracht Volle Evangelie Gemeente (G&K). Het Beraad is tot stand gekomen na de samenwerking in het project P600 in 2010.

Het Beraad komt zo’n zes maal per jaar bij elkaar. De doelstelling is het op projectbasis samenwerken van de Christelijke Geloofsgemeenschappen in Purmerend. Indien een project een breder draagvlak verdient, zullen andere groeperingen worden uitgenodigd deel te nemen.

Lees meer: Persverslag bijeenkomst Beraad van Kerken 14 mei 2018

Persverslag Beraad van Kerken september 2017

Persverslag bijeenkomst Beraad van Kerken 25 september 2017

Het Beraad van Kerken Purmerend is een voortzetting van de vroegere Raad van Kerken. Anders dan in de Raad, waar drie Kerken waren vertegenwoordigd, zijn er bij het Beraad tien Kerken aangesloten, t.w. Apostolisch Genootschap, Christelijk Gereformeerde Kerk, Doopsgezinde Gemeente, Christengemeente, Encuentro Con Dios, Kerk van de Nazarener,Protestantse Gemeente Purmerend, Katholieke Parochie en de Volle Evangelie Gemeente Geest en Kracht. Het Beraad is tot stand gekomen na de samenwerking in het project P600 in 2010.

Lees meer: Persverslag Beraad van Kerken september 2017