Beraad van Kerken Purmerend

Samenwerkende kerken

Oecumenische ontmoetingsdag 29 oktober 2021

Persbericht

Amsterdam, 29 augustus 2021

Oecumenische ontmoetingsdag

Waar is God in de crisis?

Vrijdag 29 oktober 2021

11.00 – 15.00 uur. Ontvangst vanaf 10.30 uur

Diocesaan Heiligdom OLV ter Nood

Hoogeweg 65, 1581 PL HEILOO

 

We hebben te maken met een pandemie, een klimaatcrisis en een vluchtelingencrisis. Ook in ons persoonlijke leven kennen we moeilijke momenten. Komt het allemaal wel goed? Waarom overkomt mij of anderen dit? In hoeverre geeft het geloof steun? We zijn benieuwd naar uw ervaringen.


Geloofsgesprek
Aanleiding is het proefschrift van ds. Fokko Omta, predikant in Nieuwe Niedorp. Hij is op zoek gegaan naar de ware aard van de mens en heeft onderzoek gedaan naar de betekenis van ‘zonde’ in een tijd waarin velen niet meer geloven in ‘God als persoon’, maar wel openstaan voor het ‘goddelijke’.

 

Op 29 oktober gaan we met elkaar in gesprek: op zoek naar ons diepste zelf en naar wat ons drijft als mens, juist in moeilijke tijden.

Aanmelden kan tot maandag 25 oktober 2021 via het contactformulier of door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Ontmoetingsdag. Als u met meerdere mensen komt, vermeld dit dan ook. Er is ruimte voor maximaal 30 personen. U ontvangt een week voor bijeenkomst een bevestiging.

We volgen de Corona richtlijnen van het RIVM.

 

Bijlage: Uitnodiging Oecumenische ontmoetingsdag: Waar is God in de crisis?

De uitnodiging en het programma kunt u vinden op de website van het Oecumenisch Platform Noord-Holland: Oecumenisch platform NH - Nieuws

 

Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u contact opnemen met Kor Berghuis, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Telefoon: 0655884486.